Middag til hjemmeboende
![Middag Middag](https://www.stange.kommune.no/getfile.php/138446-1647342761/AdobeStock/Mat/middag-web.jpg%20%28full_content%29.jpg)
Tilbud om utkjøring av middag er for hjemmeboende som på grunn av sykdom, alder eller andre årsaker ønsker å få tilkjørt middag.
Maten produseres på Stange produksjonskjøkken. Den leveres til bruker 2 ganger i uka av egen matombringer. Maten har datomerking og skal oppbevares i kjøleskap. Varmes i mikrobølgeovn.
Middags-meny
Vi har sju-ukers rullerende meny med varierte og ernæringsmessig riktig sammensatte retter. Middagsporsjonen består av en hovedrett med dessert eller suppe. Vi har egne menyer ved sesong og høytider. De som på grunn av allergier, sykdom, eller av kulturelle / religiøse grunner ikke kan spise enkelte matvarer, kan få tilpasset mat i henhold til ernæringskartlegging eller medisinske årsaker.
Avbestilling og eller endring av bestilling
Endringer og avbestillinger kan gjøres inntil tre dager før levering. Brukeren/pårørende kan melde fra til Stange produksjonskjøkken om endringer eller pause av matlevering.
Priser: Praktisk bistand i hjemmet
Husstandens inntekt Pris 2024 Netto inntekt i husstanden Inntil 2G* pr. mnd 230 Netto inntekt i husstanden 2-3 G pr. mnd 828 Netto inntekt i husstanden 3-4 G pr. mnd 1309 Netto inntekt i husstanden 4-5 G pr. mnd 1823 Netto inntekt i husstanden over 5 G pr. mnd 2320 Enkeltoppdrag (hjemmehjelp) pr. time 340 Middagslevering pr. porsjon 103 Kommunal trygghetsalarm pr. mnd 275 *G = folketrygdens grunnbeløp, pr. 1. mai 2023, kr. 118620,-. * Statlig justert maksimal egenandel.
Middagsmeny uke 29
Meny uke 29 - 15.-21. juli Mandag Fiskerullade Kreta med rømmesaus, hverdagsblanding og kokt potet Minestronesuppe Tirsdag Kyllingkarbonader med brun saus, klostergrønnsaker og kokt potet Kuvertdessert Onsdag Pølselapskaus Appelsingele med vaniljesaus Torsdag Laks i form med vertshusblanding og kokt potet Vaniljefromasj med bringebærsaus Fredag Pannekaker Ertersuppe Lørdag Risengrynsgrøt Kirsebærkompott Søndag Oksestek med soppsaus, brokkoliblanding og kokt potet Karamellpudding med karamellsaus Middagsmeny uke 30
Meny uke 30 - 22.-27. juli Mandag Laksekaker med rømmesaus, hverdagsblanding og kokt potet Brokkoli- og blomkålsuppe Tirsdag Kalvefrikadeller med brun saus, blomkålblanding og kokt potet Kuvert dessert Onsdag Oksekarbonader med brun saus, erterstuing og kokt potet Rabarbragrøt Torsdag Dampet torsk med persillesaus, gulrot julienne og kokt potet Sitronfromasj Fredag Kjøttboller med brun saus, brokkoliblanding og kokt potet Kiwigele med vaniljesaus Lørdag Risengrynsgrøt Fruktkompott Søndag Svinestek med svinesaus, surkål og kokt potet Mandelkjernepudding med bringbærsaus Middagsmeny uke 31
Meny uke 31 - 29. juli - 4. august Mandag Plukkfisk med gulrot og kokt potet Tomatsuppe Tirsdag Kjøttkaker med brun saus, gårdsblanding og kokt potet Aprikosgrøt Onsdag Betasuppe Hermetisk pære Torsdag Seikaker med smeltet smør, rotgrønnsaksstuing og kokt potet Jordbærfromasj Fredag Kylling med paprikasaus, blomkål- og brokkoliblanding og ris Rabarbrasuppe Lørdag Rømmegrøt Fruktcocktail Søndag Biff Stroganoff med blomkålblanding og potetmos Sjokoladepudding med vaniljesaus Middagsmeny uke 32
Meny uke 32 - 5.-11. august Mandag Fiskekaker med smeltet smør, grønnsaksstuing og kokt potet Potet- og purreløksuppe Tirsdag Kalvefrikadeller med blomkålblanding og kokt potet Karamellpudding med karamellsaus Onsdag Hønsefrikassé med gulrot, erter og kokt potet Fruktcocktail Torsdag Lettsaltet torsk med smeltet smør, gulrotstuing og kokt potet Vaniljefromasj med bringebærsaus Fredag Lunsjkaker med brun saus, amerikanskblanding og kokt potet Kirsebærkompott Lørdag Risengrynsgrøt Sjokeladepudding med vaniljesaus Søndag Kyllingfilet med fløtesaus, romanesko symfoni og kokt potet Pannacotta med kirsebærtopping Middagsmeny uke 33
Meny uke 33 - 12.-18. august Mandag Stekt laks med gressløkssaus, vertshusblanding og kokt potet Sjampinjonsuppe Tirsdag Røkte kjøttpølser med brun saus, hverdagsblanding og kokt potet Fruktgrøt Onsdag Lapskaus med saltkjøtt Tropisk fromasj Torsdag Fiskepudding med hvit saus, blomkålblanding og kokt potet Hermetisk pære Fredag Kjøttkaker med brun saus, gårdsblanding og kokt potet Fiskesuppe Lørdag Risengrynsgrøt Gele med vaniljesaus Søndag Sommerkoteletter med svinesaus, sommerblanding og fløtestuede poteter Krokanfromasj Middagsmeny uke 34
Meny uke 34 - 19.-25. august Mandag Fiskeboller med hvit saus, hverdagsblanding og kokt potet Blomkålsuppe Tirsdag Medisterkaker med brun saus, surkål og kokt potet Fruktcocktail Onsdag Oksehakk med tyttebærsyltetøy Semulepudding med rød saus Torsdag Røkt fisk med smeltet smør, gulrotstuing og kokt potet Sviskekompott Fredag Pølsegryte med blomkålblanding og potetmos Fruktgrøt Lørdag Risengrynsgrøt Jordbær- og rabarbrakomott Søndag Nakkekoteletter med svinesaus, surkål og kokt potet Sjokoladepudding med vaniljesaus Middagsmeny uke 35
Meny uke 35 - 26. august-1. september Mandag Fiskegrateng med smeltet smør, gulrot og kokt potet Kyllingsuppe Tirsdag Benløse fugler med brun saus, rotgrønnsaker og kokt potet Karamellpudding med karamellsaus Onsdag Lapskaus Jordbærgele med vaniljesaus Torsdag Fiskeboller i karrisaus, brokkoliblanding og kokt potet Kirsebærfromasj Fredag Kjøttboller med brun saus, sellerimos og kokt potet Kuvertdessert Lørdag Risengrynsgrøt Aprikosgrøt Søndag Biff Lindstrøm med brun saus, grønnsaksstuing og kokt potet Sjokolade pannacotta med appelsinsaus Middagsmeny uke 36
Meny uke 36 -2.-8. september Mandag Fiskerullade Kreta med rømmesaus, hverdagsblanding og kokt potet Minestronesuppe Tirsdag Kyllingkarbonader med brun saus, klostergrønnsaker og kokt potet Hermetisk pære Onsdag Pølselapskaus Appelsingele med vaniljesaus Torsdag Laks i form med vertshusblanding og kokt potet Vaniljefromasj med bringebærsaus Fredag Klubb og duppe Kuvertdessert Lørdag Risengrynsgrøt Kirsebærkompott Søndag Oksestek med soppsaus, brokkoliblanding og kokt potet Karamellpudding med karamellsaus